Loading...

Projectmedewerker Afval en Duurzaamheid (36 uur) – Gemeente Twenterand

Werk mee aan een duurzamer en groener morgen! Heb jij evenals wij de drive om onze organisatie nog beter te maken? Ben jij de expert op het gebied van Afval en Duurzaamheid? Kun je de organisatie voorzien van advies, ben je kritisch ingesteld en communiceer je makkelijk op meerdere niveaus? Kun je een goede vertaling maken van nieuwe wetgeving en/of beleidsuitgangspunten naar de uitvoerende praktijk? Dan komen wij graag met jou in contact! Samen groeien we in Twenterand.

Wie zijn wij?
Ons Twenterand, is een betrokken gemeente in het Overijssels land. Van Bruinehaar tot Den Ham, de plek waar we onze vrijheid vinden.​ Een plek waar we klaar staan voor elkaar. Met ruim 300 medewerkers voelen we ons verbonden met alle 34.000 inwoners en betrokkenen die hier wonen, werken, leven en recreëren. 

Bij Twenterand geloven we dat veranderen iets is wat je samen doet. Met onze maatschappij, inwoners en onze medewerkers. We staan klaar voor onze mensen en luisteren naar de mensen die hier leven, werken, wonen en recreëren. We zijn impactmakers, échte publieksmensen die hun verantwoordelijkheid voelen en nemen. En we houden van het Twentse landschap. We werken en leven daar op de rand waar de vonk over sloeg . Lees hier meer over onze unieke werkomgeving Werken bij Twenterand | Ontdek Jouw Vonk.

Ons team
Een mooie en goede buitenruimte dat maak je natuurlijk niet alleen, dat doe je met het Team Realisatie Openbare Ruimte. Het team bestaat uit zo’n 20 enthousiaste collega’s en is verantwoordelijk voor het beleid, ontwerp, voorbereiding, toezicht, beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Iedereen kijkt verder dan zijn of haar eigen vakgebied en in samenwerking met collega’s en met en voor inwoners en maatschappelijke organisaties zorgen we samen voor een fijne leefomgeving. De medewerkers van het team Realisatie Openbare Ruimte zijn breed georiënteerd en werken integraal, ook over de teamgrenzen.

Werken bij Twenterand staat voor opgavegericht werken en integraal denken in een platte organisatie waar we het belangrijk vinden om een ander te helpen en samen tot goede resultaten te komen.

Wat ga je doen?
Als Projectmedewerker Afval en Duurzaamheid speel je een belangrijke rol in het verduurzamen van ons afvalbeleid en het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Jij zet je in om samen met inwoners en partners afval beter te scheiden, recycling te verbeteren en duurzame oplossingen te bedenken voor afvalinzameling. Je bent betrokken bij verschillende projecten en werkt nauw samen met verschillende collega’s waaronder de programma adviseur, externe partijen zoals ROVA en andere gemeenten.

Belangrijke taken:

  • Ondersteunen van de ontwikkeling en uitvoering van duurzaam afvalbeleid, met als doel het recyclepercentage te verhogen en afvalscheiding te optimaliseren.
  • Optimaliseren van afvalinzamelingsprocessen om efficiëntere en duurzamere methoden te vinden.
  • Meewerken aan de ontwikkeling van een grondstoffenbeleidsplan.
  • Uitvoering geven aan taken uit het klimaatakkoord, gericht op afval en duurzaamheid, zoals het verminderen van CO2-uitstoot en het stimuleren van circulaire economie.
  • Ondersteunen van inwonersinitiatieven die bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.
  • Uitvoeren van de duurzaamheidssubsidie van Twenterand.

 

Wie zoeken wij

We zoeken mensen die iets meer willen, iets unieks. Een uitdaging in een plattelandsgemeente waar je ruimte krijgt om mee te denken, waar we samen veranderen.
We zoeken een echte teamspeler die samen met ons en externe partijen kunt samenwerken, maar ook goed zelfstandig kan werken. Het zoeken van verbinding geeft jou duurzame energie!

Onze ideale kandidaat

  • Je krijgt veel energie bij de gedachte dat je toegevoegde waarde levert voor onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dit straal je uit en neem je mee in je samenwerking.
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en kennis van of affiniteit met het thema milieu, klimaattaken en/of duurzaamheid.
  • Je kunt goed (projectmatig) samenwerken en bent doel- en resultaatgericht.
  • Je hebt kennis van of ervaring met het werken in een politieke omgeving.
  • Je hebt goede communicatieve en digitale vaardigheden.
  • Je bent creatief, denkt in kansen en mogelijkheden en durft dingen anders aan te pakken, hebt een onderbouwde eigen mening maar kunt deze ook bijstellen als iemand anders goede argumenten heeft.
  • Je bent in staat om beleid naar de praktijk te vertalen.
  • Je leert graag van anderen en van wat er op je pad komt en ziet dit als een kans om je te  voortdurend ontwikkelen. Daarnaast beschik je over het nodige zelf reflecterend vermogen.

 

Ons aanbod

  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor een periode van een jaar die bij goed functioneren na deze periode omgezet kan worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een bruto maandsalaris van € 3.052,- (aanloopschaal 8) en € 4.811,-  (functieschaal 9) op fulltimebasis (36 uur per week). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder, naast je brutosalaris, een Individueel Keuzebudget van 17,05% en opname in het pensioenfonds van het ABP.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) met mogelijkheid om meer vakantiedagen bij te kopen via je IKB gelden.
  • Een uitdagende baan binnen een gemeente die volop in ontwikkeling is.
  • Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën.
  • Je krijgt de mogelijkheden om je eigen ontwikkeling vorm te geven.
  • Werken binnen een gemeentelijke organisatie die volop in ontwikkeling is met korte lijnen en een informele cultuur.
  • Bij ons is de mogelijkheid van hybride werken aanwezig waardoor je, in overleg, werk en privé goed op elkaar kunt afstemmen. Daarbij stellen we een laptop en mobiele telefoon ter beschikking.

 

Slaat bij jou de vonk over?
Laat het ons direct weten. Solliciteren biedt jou een kans om op een unieke werkplek bij de gemeente Twenterand. We geven je graag dat magische, gouden randje in je werk.

Heb je een vraag? Of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Bram Hoogenraad (Programma adviseur Ruimte), Laurens ter Beke (projectmedewerker Duurzaamheid) en/of Hugo Wiggers (Teamleider van de teams Realisatie Openbare Ruimte & Omgevingsbeleid), via 0546 840 840. Voor inlichtingen over de wervings- en selectieprocedure kun je contact opnemen met de collega’s van P&O, te bereiken via telefoonnummer 0546 840 840.

Upload je sollicitatie (korte heldere motivatie en CV) uiterlijk op 3 november 2024. De kennismakingsgesprekken staan gepland op 6 november 2024. 

Vóór indiensttreding moet je een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanleveren. De VOG zal na het arbeidsvoorwaardengesprek worden aangevraagd. De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Opleidingsniveau
HBO
Dienstverband
Full Time
Sector(en)
Overheid
Locatie
Twente

Gerelateerde carrièrekansen

Andere carrièrekansen banen die je mogelijk interesseren

CHAT